Bli en

Bingoexpert

 

Olika varianter av bingo

När du hör ordet bingo så tänker du ofta att på det vanliga klassiska bingospelet. Där du ska samla nummer som gör att du kan få en hel rad ifylld, för att sedan få två rader och slutligen fullt hus. Men vad de flesta inte vet är att det finns en rad olika spel inom bingokategorin som gör att det är väldigt fördelaktigt för dig som spelare att prova dig fram så att du hitta de spelet som passar just dig. Nedanför så ska vi gå igenom de olika spelen så att du får en större överblick.

Klassisk bingo

De klassiska bingot är det som de flesta spelarna är bekanta med. Här gäller det som vi tidigare nämnt att försöka få en vågrät rad fylld. Dessa klassiska bingo spelas oftast i en bingohall, eller i en föreningslokal, på nätet eller framför teven.

Kobingo

Kobingo är ett bingo som skiljer sig en aning jämfört med de andra spelbolagen. Exempelvis så får du en bricka med olika sorters nummer. När man sedan släpper ut en ko på betesfältet så förväntar man sig att kon ska bajsa någonstans. Man ringar därför in fältet med olika nummer. och skulle kossan lägga en lort på exempelvis nr 45, så är det nummer 45 man ska kryssa för. Sedan gör man om processen igen. Eftersom nummer 45 redan är tagen byter man ut numret och sedermera kossan. Detta spel är vanligt ute på landet, men har även fått många intresserade spelare genom åren.

Mönsterbingo

I mönsterbingo så ser det från första början ut precis som vanliga klassiska bingot. Men faktum är att det skiljer sig en hel del. Du får på din bricka en rad olika mönster som sedan följer dig hela vägen mot din vinst. De olika mönstren ligger som en färgad skugga över ditt fält och gör att du redan från börjar har en stor chans att få bingo. Mönstret kan vara ett kryss, eller en cirkel tex.

Bilbingo

Bilbingo är ett sätt för dig som hellre vill sitta för dig själv, eller tillsammans med en bekant och spela bingo. Du får din bricka/brickor och sedan ropas ett nummer i taget upp inför ett stort område. När någon sedan får bonus så tutar man med bilen och kör fram för att få sin vinst bekräftad.

75 bollarsbingo

När du spelar bingo så har du oftast 75 bollar att välja på. Brickorna som du då spelar med brukar vara 25 olika som du sedan ska få på din bricka. 75-bollars bingo är de allra vanligaste och är ett spel som du ofta spelar tillsammans i mindre grupper. Exempelvis tillsammans med vänner, eller kanske i en föreningslokal. Det beror helt på vem som håller i bingoträffen och hur många som är med och tävlar.

Storbingo

Storbingo är ett spel som används när det är väldigt många spelare med och tävlar. Ett lysande exempel på storbingo är självaste programmet bingolotto. här spelar flera hundra tusen människor och för att det inte ska vara för enkelt att få bonus så har man istället 90 nummer att välja på. Hade man haft mindre bollar så hade alldeles för många människor får bingo samtidigt vilket inte hade varit bra för spelet i sig.

Variantbingo

Variantbingo är något som de flesta känner igen. Denna form av spel används till de flesta bingospelen och går då ut på att första raden på fem nummer alltid är nummer som är mellan 1-15. Den andra raden är sedan nummer mellan 16-30. När du sedan kommer in på den tredje raden så är det nummer 31-45 som finns på din bricka. Efter det så är det 46-60 och sist men inte minst så är det nummer 61-75. Anledningen till att man valde att styra upp det på detta sätt var att det skulle vara enklare för dig som spelare att enkelt hitta dina nummer utan att behöva stressa. Dessa sorters variantbingo är något som blivit väldigt vanligt i bingosammanhang. Just av den anledningen att flera ska kunna spela oavsett vem det är som spelar.

30-bollsbingo

Om du vill spela på 30-bolls bingo så rekommenderar vi er att söka er till internet. Det är nämligen där som denna spelform tagit ett rejält avtryck. Detta spel går till som följer. Du köper oftast ett par brickor som är väldigt små. Det finns nämligen enbart 9 stycken rutor på varje bricka. I dessa rutor så väljer du nummer mellan 1-30. När du sedan valt dina nummer så kommer det gå väldigt snabbt för dig som spelar. Man brukar på internet kalla detta spelet för Turbobingo, vilket inte är speciellt svårt att förstå. Till skillnad från de klassiska bingospelen så handlar det här om att du som spelare ska fylla alla nio rutor. När detta väl är gjort så har vinnaren korats. Därefter brukar tävlingen pausa, innan det är dags för en ny runda. Detta spel har sedan sin start växt till sig rejält och är idag ett av de populärare sätten att spela bingo på.

Med detta sagt så hoppas vi att ni har fått en djupare inblick gällande bingo. Kanske har du nu blivit lite av en bingoexpert. Något som du däremot bör vara noggrann med att undersöka innan du börjar spela är så att dina vinster är skattefria eller ej. Om spelbolaget har en spellicens som gäller innanför EU så är det inga problem. Skulle det däremot vara så att ditt spelbolag inte har någon licens för spel innanför EU så kommer du att få skatta på alla vinster du får. Givetvis är det bra att betala skatt. Men om du känner att du redan betalat det ska du i skatteväg så rekommenderar vi att du väljer ett spelbolag som har en godkänd EU-licens.

Lycka till i ditt spelande och glöm inte att spela för att det är kul!